Implica-teContact

Despre

Existam din 1994

Si renastem intotdeauna primavara, in mai. Anul acesta am mutat festivalul in iulie. Fanii muzicii bune, calitative, ne cunosc. Eveniment unic in Romania, seria de concerte si concursuri desfasurate sub numele de EUROPAfest reprezinta, de-a lungul celor 28 de ani, un real succes in branding-ul de tara.


28 de ani
de traditie
si experienta


N-a fost greu, dar n-a fost nici usor sa ajungem la editia cu no 28.
Motivatia si forta de a continua si de a "creste" de la an la an au izvorat din pasiunea pentru muzica buna, din dorinta de a demonstra ca si in Romania se pot face evenimente de calitate, in mod profesionist, din entuziasmul unui public, cu fiecare editie tot mai numeros si din cuvintele de apreciere ale participantilor. Si mai e ceva, suntem mandri ca evenimentul a rezistat pe piata muzicala din Romania, indiferent de perioada economica sau sistemul politic.
 


16 ani
sub Inaltul Patronaj
al Casei Regale


EUROPAfest se desfasoara sub Inaltul Patronaj al Majestatii Sale Margareta si al Altetei Sale Regale Principele Radu.
Numarul mare de tari prezente in festival, numarul ridicat de artisti, precum si recunoasterea pe care ne-o acorda institutiile de specialitate sunt o certitudine a consideratiei castigate si pe plan international.
 


250 muzicieni
    5
continente
  40
tari


Dincolo de prestigiul sau profesional, festivalul apropie publicul larg din Romania de muzica buna, de calitate, aducand in Bucuresti nume ale momentului din toate colturile Europei si invitati speciali de pe alte continente.

Cei peste 250 muzicieni din 40 de tari care se intalnesc la Bucuresti si Sibiu nu fac playback, ci canta live, creeaza pe scena, in fata publicului, muzica adevarata.
Asta face diferenta!
 

4 genuri
de muzica
jazz
blues
pop
clasic

Evenimentul a reusit sa se impuna pe piata muzicala romaneasca si internationala prin profesionalism, prezentand publicului in fiecare an ceva nou. Concertele de blues, pop, jazz sau muzica clasica satisfac gusturi dintre cele mai variate. Astfel ca astazi, fiecare zi a festivalului ofera o agenda bogata si garantia unor momente autentice. Pe parcursul a 10 festivalul ofera un melanj inedit intre 4 genuri muzicale.

Opening Gala Concert
Concerte Jazz, Blues, Pop
Bucharest International Jazz Competition
Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti
Jam sessions / Master-classes
Caffe Festival
Gala EUROPAfest


EUROPAfest te invita sa descoperi adevaratul "savoir vivre" european, pentru ca evenimentul nu inseamna doar muzica. Se depasesc granitele conventionalului, festivalul fiind sinonim cu spontaneitatea, diversitatea, intalniri muzicale speciale si atmosfera autentica.

Cand zici EUROPAfest te gandesti la muzica buna, la atmosfera!
It's all about live quality music!